• Home
 • Ad Rem bouwde 
de grootste scheidings-installatie voor Stena Recycling
06.10.2018

Ad Rem bouwde 
de grootste scheidings-installatie voor Stena Recycling

Ad Rem bouwde de grootste scheidingsinstallatie voor Stena Recycling die non-ferrometalen en plastics scheidt uit shredderafval.

 • Klant

  Stena Recycling
  Stena Recycling in Halmstad (SE) streeft ernaar de meest efficiënte manier te vinden om de hoogste waarde te halen uit shredderafval en het aandeel dat kan worden herbruikt als nieuwe grondstof te vergroten.

 • Uitdaging

  De Europese ELV-richtlijn (End of Life Vehicle) wil alle autowrakken voor 95% gerecycleerd zien. Minimum 85% echte recyclage en maximaal 10% thermische valorisatie (energie genereren door verbranding).

 • Oplossing

  Ad Rem pakt deze uitdaging aan door fracties te scheiden en te zuiveren. Daarvoor bouwde Ad Rem een gigantische scheidingsinstallatie die non-ferrometalen en plastics scheidt uit shredderafval. De installatie heeft een capaciteit van 150.000 ton materiaal per jaar en is uitbreidbaar tot 225.000 ton. De installatie neemt een ruimte in van 80 bij 100 meter. Hierbij is het de grootste wereldwijd! In een eerste fase worden de fines (0-4mm) afgezeefd. De lichte fractie (schuimrubber en textiel) wordt daarna van de zware fractie gescheiden door luchtscheiding. Het hart van de innovatieve technologie is de dense medium scheiding. Op basis van densiteit worden eerst de plastics van de non-ferrometalen gescheiden. Hierna wordt het magnesium verwijderd en komen we uiteindelijk bij de laatste en belangrijkste stap: de scheiding van aluminium uit de zware metalen.

 • Resultaat

  De recyclage van aluminium gebruikt 95% minder energie en produceert 95% minder broeikasgassen dan de productie van primair aluminium. Recyclage van 1 ton aluminium vermijdt de uitstoot van 8 ton CO2. Jaarlijks zal er 22.500 ton aluminium door Stena gerecycleerd worden wat overeenkomt met 200.000 ton CO2 reductie of de jaarlijkse uitstoot van zowat 42.000 personenwagens per jaar.

  "Dankzij deze unieke oplossing van Rentec, houdt ons bedrijf met deze beperkte investering alle opties open voor de toekomst."

  Enkel de Dinosaurus breker laat toe met één simpele druk op de knop de output aan te passen aan de behoefte van de klant, zonder extra investering of tijdrovende ombouw. De Scalpel is op vandaag de goedkoopste optie in de markt om afval gecontrolleerd te zeven op 300 mm.

Binnenkort uw project?
Neem vrijblijvend contact op.

 • Duurzaamheid
  voorop

 • Jarenlange ervaring
  en goede reputatie

 • Bedrijf van de
  Valtech Group

 • Contacteer
  ons voor uw project