• Home
 • Nieuws
 • "RENTEC triple shaft TRIREX was the only shredder capable of meeting our needs."
27.05.2021

"RENTEC triple shaft TRIREX was the only shredder capable of meeting our needs."

De TRIREX 2600 S is een stationaire triple-rotor, traagdraaiende verkleiner met hydraulische aandrijving die op de site van St-Ives in het VK zal worden gebruikt om bouw-- en sloopafval te verkleinen. Het verkleinde afval zal vervolgens in de bestaande installatie worden verwerkt om het afval te scheiden in een waaier van recycleerbare producten.

Eerder dit jaar hebben de Mick George Group en Kiverco samen bekeken hoe het afval werd verwerkt en waren ze het erover eens dat de toevoeging van een RENTEC TRIREX de verwerkingscapaciteit en efficiëntie zou helpen verbeteren. De shredder zou het aangevoerde materiaal verkleinen en de afvalverwerkingsinstallatie, oorspronkelijk gebouwd door Kiverco, in staat stellen het materiaal gemakkelijker te scheiden, zodat elk onderdeel van de installatie optimaal kan presteren.

Deze laatste investering van de Mick George Group onderstreept eens te meer het streven van het bedrijf om al het binnenkomende afval volledig te verwerken en niets door voeren naar stortplaatsen. In zijn commentaar op deze laatste investering legt Michael George, Managing Director van de Mick George Group, uit waarom hij ervoor gekozen heeft de RENTEC shredder van Kiverco aan te schaffen:

"Wij ontvangen een enorme hoeveelheid B&S-afval in de hele regio, dus was het van essentieel belang dat wij een oplossing vonden die grote volumes kon verwerken. Aangezien we al vele jaren met Kiverco samenwerken, weten we dat ze veel kennis en ervaring hebben op het gebied van afvalverwerking en dat ze onze eisen heel goed begrijpen. We hebben de verschillende opties doorgenomen en waren het er snel over eens dat de RENTEC triple rotor shredder de enige verkleiner was die aan onze behoeften kon voldoen. Nu ik de shredder in actie heb gezien, ben ik echt blij met de gedane investering, want hij doet precies wat Kiverco had gezegd en verwerkt zoveel afval als we hem kunnen toewerpen."

Kiverco Regional Sales Manager JP Devlin werkt al enkele jaren samen met de Mick George Group en ook hij gaf commentaar op het belang van deze shredder voor de Mick George Group:

"De keuze van de shredder was van cruciaal belang op de Mick George St Ives-locatie, aangezien het één van de grootste en drukste afvalverwerkende locaties in de regio is. De Kiverco-afvalverwerkingsinstallatie is een paar jaar geleden geïnstalleerd en draait uitstekend, maar we wisten dat we de verwerkingscapaciteit konden verhogen en betere resultaten konden behalen als we de juiste shredder installeerden om de afmetingen van het materiaal dat de installatie ingaat te verkleinen. Het is een uitstekende investering geweest voor het bedrijf en ik wil de Mick George Group nogmaals bedanken voor hun vertrouwen in Kiverco."

 • Duurzaamheid
  voorop

 • Jarenlange ervaring
  en goede reputatie

 • Bedrijf van de
  Valtech Group

 • Contacteer
  ons voor uw project