07.10.2022

MODULAR ter bescherming Virunga nationaal park

RENTEC installeerde onlangs een MODULAR 1T Palm Oil Extraction mill voor de Virunga Foundation in Mutwanga in de Democratische Republiek Congo.

Wist je dat dit bijdraagt tot de bescherming van het oudste nationale park van Afrika ? Door werkgelegenheid te creëren voor de lokale gemeenschappen, hoeft de bevolking minder vaak het park in om bomen te kappen of te stropen.

De winning van de ruwe palmolie (CPO) gebeurt op een zo duurzaam mogelijke manier. De palmoliefabriek wordt aangedreven door groene energie van een waterkrachtcentrale. De CPO wordt lokaal gebruikt als bakolie of voor de productie van zeep. De stoom wordt opgewekt door biomassa die door de installatie zelf wordt gegenereerd. De EFB (lege fruittrossen) worden gecomposteerd en uitgestrooid op de plantage, waardoor chemische meststoffen overbodig worden.

Dit volledige programma, zonder ontbossing maar met exploitatie van oude palmbomen of heraanplant van oude palmbomen, helpt de bevolking in deze door oorlog verscheurde regio een minimuminkomen te verschaffen. Meer veiligheid, hogere kwaliteit palmolie, betere extractiepercentages,... zorgen voor een win-win situatie voor alle betrokkenen.

 • Duurzaamheid
  voorop

 • Jarenlange ervaring
  en goede reputatie

 • Bedrijf van de
  Valtech Group

 • Contacteer
  ons voor uw project